“לגור בבית בגיל 25, זה כזה:
אני: טוב יאללה אני חייב לעוף
אבא: נכון” (דני טפלוב)
הילדים, שבעצם כבר לא כל כך ילדים, השתחררו מהצבא. איזה אושר. רק חיכינו ליום הזה, שנישן יותר טוב, שהעומס ירד מהם, שנראה אותם יותר בבית. אולי הם יותר בוגרים ועברו איזה דבר או שניים בצבא ובשנת שירות, אבל אתם עדיין ההורים שלהם, ואין לכם מושג מה עושים במצב החדש והקצת שונה הזה.
מצד אחד אנחנו רגילים להתוות עבורם את הדרך, לייעץ להם, להכין לחיים, לחנך ואפילו להגיד מה לעשות. בכל זאת, אנחנו ההורים. מצד שני, הם בוגרים-צעירים. בספרות המקצועית קוראים לזה שלב הבגרות המתהווה. יש להם הצרכים שלהם, התשוקות, ובעיקר שיקול הדעת לבחור מה מתאים להם ומה נכון עבורם
בהרצאה נדבר על מאפייני השלב בו הם נמצאים, ננסה לפזר את חוסר הבהירות והערפל שקיימת אצל צעירים משוחררים מהצבא גם בהקשר של בחירת קריירה ולימודים, נלמד את מודל איקיגאי (IKIGAI) המאפשר בעזרת 4 שאלות בלבד למצוא, לחדד ולדייק ‘למה לי לקום בבוקר?’ ומה תפקיד ההורים בכל התהליך הזה.
הרצאה פרקטית עם כלים שניתנים ליישום מיידי בתום ההרצאה.
הרצאה מעשית וממוקדת על התמודדות עם אתגרי ההורות לצעירים בעשור השלישי לחייהם
מאת סמדר אורבך
מאמנת רגשית ויועצת קריירה לצעירים ומתבגרים,
מרצה, מנחת סדנאות ומכשירה מאמני נוער.
ההרצאה הזו בשבילכם!
מעוניינים לשמוע עוד פרטים?
להזמין הרצאה?
השאירו פרטים כאן בטופס
ואחזור אליכם בהקדם:)
רוצים לשוחח איתי?
אני מאמינה בהקשבה רגשית לעצמנו ולסביבה ושככל שהמתאמן מוכן להתרחב ולתת מקום למגוון יכולותיו כך יתאים את עצמו לעולם החדש.
סמדר אורבך | מאמנת ויועצת קריירה לצעירים
בוגרת תואר בקידום וטיפול בנוער (B.ed)
קליניקה : הוד השרון, צור יגאל או במפגש מקוון (זום)
סמדר אורבך
נגישות לאתרי אינטרנט פירושה שאנשים עם מוגבלות כלשהי יוכלו להשתמש באתרי אינטרנט. כאשר אנו מדברים על נגישות לאתרי אינטרנט, אנו מתכוונים לעיצוב אתרים שיאפשר לאנשים עם מוגבלות לתפוס, להבין, לנווט ולהשתמש באתרי אינטרנט. נגישות לאינטרנט מועילה גם לאנשים אחרים, כולל קשישים שיכולותיהם ירדו כתוצאה מגיל. נגישות לאינטרנט כוללת סוגים רבים של מוגבלויות, כולל בעיות ראייה, שמיעה, פיזיות, קוגניטיביות, נוירולוגיות ודיבור. ישנם מיליוני אנשים עם מוגבלות שאינם יכולים להשתמש באינטרנט. נכון לעכשיו, מרבית אתרי האינטרנט מציגים בעיות נגישות, מה שמקשה או בלתי אפשרי להשתמש באינטרנט עבור אנשים רבים עם מוגבלות. ככל שיש יותר אתרי אינטרנט נגישים, כך אנשים עם מוגבלות יוכלו להשתמש באינטרנט ולתרום בצורה יעילה יותר. אך נגישות לאינטרנט מועילה גם לארגונים ולאנשים ללא מוגבלות. לדוגמא, עיקרון בסיסי של נגישות לאינטרנט הוא גמישות במטרה לספק צרכים, סיטואציות והעדפות שונות. גמישות זו תועיל לכל אותם אנשים שמשתמשים באינטרנט, כולל אנשים שאין להם שום מוגבלות, אך אשר בשל מצבים מסוימים הם מתקשים לגשת לאינטרנט (למשל, חיבור איטי), היינו מדברים גם על אותם אנשים הסובלים מחוסר כושר חולף (למשל, זרוע שבורה), ואנשים בגיל מתקדם.
פשוט לחצו על הסמל הנגישות בצד שמאל למטה באתר בצבע האדום ויפתח לכם התפריט של הנגישות.
ניתן להיעזר עם החצים במקלדת ולבחור את כפתור הנגישות הרצוי שימו לב קיימים מגוון כפתורים כגון
אנו נוקטים בצעדים הבאים כדי להבטיח נגישות לאתר:
המשוב שלכם לגבי הנגישות של אתר מוערך. אנא יידע אותנו אם אתם נתקלים בבעיות נגישות או אם ברצונכם ליידע אותנו או להציע שיפור: