“נכשלתי שוב ושוב ושוב בחיי, וזו בדיוק הסיבה להצלחתי”
[ גילאי 15-18 ]
גיל ההתבגרות הינו גיל רצוף בסערות, דרמות, התחבטויות וקונפליקטים. שנים אלו הם תקופת מעבר מילדות לבגרות. מצד אחד, ההורים והחברה מצפים מהמתבגרים לקחת על עצמם אחריות כמבוגרים. מצד שני, הם עדיין לא עצמאיים לחלוטין ותלויים בדמויות הסמכות בחייהם.
התהליך הטבעי של בניית הזהות העצמית, הכרה בכישורים וביכולות שלהם, הבנת עמדותיהם בתחומי חיים שונים ובטחון בעצמם, נעשה בתוך עולם של חוסר וודאות. הסערה בחוץ שפוגשת את הסערה הפנימית, מציפה חששות, פחדים ואף חרדות.
בתהליך אימון רגשי לנוער המתבגרים לומדים להכיר את עצמם ואת הפוטנציאל הגלום בם, בתוך מרחב בטוח ומוגן. הם לומדים להוביל ולהנהיג את עצמם, תוך זיהוי החוזקות, העוצמות והתשוקות שלהם, שלרוב חבויות עמוק בפנים. תהליך האימון מאפשר להם לקבל שליטה וליצור השפעה על החיים שלהם.
לאורך הדרך אנחנו שמים דגש על הקשבה רגשית, הקשבה לתחושות, הוויות ורגשות שמפעילים אותם מתוך מטרה להגיע לתוצאות הרצויות להם. התהליך כולו מלווה על ידי, תוך זמינות גבוהה ומענה גמיש לצרכיהם.
מתוך הבנה, שמתבגרים חיים בתוך משפחה ועדיין תלויים וסמוכים על שולחנם של הוריהם, גם ההורים הם חלק מתהליך האימון.לאחר שהמתאמנים בוחרים לצאת לדרך, מתקיים בקליניקה מפגש הכרות עם ההורים ולאחר מכן ההורים משולבים ומלווים את התהליך בקשר טלפוני או בפגישות בקליניקה.
• חוסר בטחון עצמי ואמונה בעצמם
• הימנעות מקבלת החלטות
• קושי בקריאת סיטואציות חברתיות
• אתגרים חברתיים או חרדות חברתיות
• אובדן מוטיבציה ללמידה
• משברים עם ההורים
• חוסר במיומנויות ובכלים להתמודדות עם קונפליקטים
אם המתבגרים שלכם מתמודדים עם אחד או יותר מהאתגרים האלה, אתם מוזמנים ליצור קשר ולתאם איתי תהליך אימון רגשי לקבלת תוצאות ולשיפור הרווחה האישית שלהם, במקום בטוח, מכיל וקשוב. לקבלת פרטים
בוגרת תואר בקידום וטיפול בנוער (B.ed) | קליניקה: הוד השרון, צור יגאל או במפגש מקוון (זום) | נייד:052-8165757
סמדר אורבך
נגישות לאתרי אינטרנט פירושה שאנשים עם מוגבלות כלשהי יוכלו להשתמש באתרי אינטרנט. כאשר אנו מדברים על נגישות לאתרי אינטרנט, אנו מתכוונים לעיצוב אתרים שיאפשר לאנשים עם מוגבלות לתפוס, להבין, לנווט ולהשתמש באתרי אינטרנט. נגישות לאינטרנט מועילה גם לאנשים אחרים, כולל קשישים שיכולותיהם ירדו כתוצאה מגיל. נגישות לאינטרנט כוללת סוגים רבים של מוגבלויות, כולל בעיות ראייה, שמיעה, פיזיות, קוגניטיביות, נוירולוגיות ודיבור. ישנם מיליוני אנשים עם מוגבלות שאינם יכולים להשתמש באינטרנט. נכון לעכשיו, מרבית אתרי האינטרנט מציגים בעיות נגישות, מה שמקשה או בלתי אפשרי להשתמש באינטרנט עבור אנשים רבים עם מוגבלות. ככל שיש יותר אתרי אינטרנט נגישים, כך אנשים עם מוגבלות יוכלו להשתמש באינטרנט ולתרום בצורה יעילה יותר. אך נגישות לאינטרנט מועילה גם לארגונים ולאנשים ללא מוגבלות. לדוגמא, עיקרון בסיסי של נגישות לאינטרנט הוא גמישות במטרה לספק צרכים, סיטואציות והעדפות שונות. גמישות זו תועיל לכל אותם אנשים שמשתמשים באינטרנט, כולל אנשים שאין להם שום מוגבלות, אך אשר בשל מצבים מסוימים הם מתקשים לגשת לאינטרנט (למשל, חיבור איטי), היינו מדברים גם על אותם אנשים הסובלים מחוסר כושר חולף (למשל, זרוע שבורה), ואנשים בגיל מתקדם.
פשוט לחצו על הסמל הנגישות בצד שמאל למטה באתר בצבע האדום ויפתח לכם התפריט של הנגישות.
ניתן להיעזר עם החצים במקלדת ולבחור את כפתור הנגישות הרצוי שימו לב קיימים מגוון כפתורים כגון
אנו נוקטים בצעדים הבאים כדי להבטיח נגישות לאתר:
המשוב שלכם לגבי הנגישות של אתר מוערך. אנא יידע אותנו אם אתם נתקלים בבעיות נגישות או אם ברצונכם ליידע אותנו או להציע שיפור: